SWOT-АНАЛІЗ ТУРИСТИЧНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ ЧЕРНІГІВЩИНИ ТА ФІНАНСОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЇЇ РОЗВИТКУ ЗА РАХУНОК МІСЦЕВИХ БЮДЖЕТІВ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.25140/2411-5215-2021-3(27)-149-157

Ключові слова:

SWOT-аналіз; туристична інфраструктура; регіон; обласний бюджет; бюджети місцевого самоврядування; програма розвитку туризму Чернігівської області

Анотація

У статті проведено SWOT-аналіз сучасного стану розвитку туристичної інфраструктури Чернігівщини. На його основі визначено та обґрунтовано перспективні стратегічні напрями її розвитку, метою реалізації яких є сприяння підвищенню туристичної привабливості Чернігівської області та збільшенню чисельності туристичного потоку до регіону. Здійснено комплексний аналіз планових і фактичних показників фінансування розвитку туристичної інфраструктури Чернігівської області за рахунок коштів обласного бюджету та бюджетів місцевого самоврядування, дано оцінку доцільності та результативності здійснених бюджетних асигнувань. Визначено важливі напрями фінансування, які залишилися поза увагою органів місцевого самоврядування і водночас здатні піднести рівень розвитку туристичної інфраструктури Чернігівщини на якісно новий рівень.

Біографії авторів

Олена Зеленська, Національний університет «Чернігівська політехніка»

кандидат економічних наук, доцент, завідувач кафедри туризму

Наталія Алєшугіна, Національний університет «Чернігівська політехніка»

кандидат економічних наук, доцент, доцент кафедри аграрних технологій та лісового господарства

Владислав Зеленський, Національний університет «Чернігівська політехніка»

студент кафедри фінансів, банківської справи та страхування

Посилання

Алєшугіна Н. О. Туристична привабливість України та фактори, що на неї впливають / Н. О. Алєшугіна, О. О. Зеленська // Здобутки і проблеми євроінтеграційних зрушень в Україні на сучасному етапі /за заг. ред. Савченка В. Ф., Мекшун Л. М. – Чернігів : Чернігів. нац. технол. ун-т, 2018. – С. 310-326.

Чернігівщина туристична. Сайт Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://chernihivregion.travel/turystychni-obiekty.

Обласна цільова програма розвитку туризму в Чернігівській області на 2013-2020 роки. [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://chor.gov.ua/normativni-dokumenti/item/126-prozatverdzhennya-oblasnoyi-tsilovoyi-programi-rozvitku-turizmu.

Обласна цільова програма розвитку туризму в Чернігівській області на 2021-2027 роки [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://chor.gov.ua/images/Razdely/Norm_docum/Rishennia/7_sklykannia/25_sesiya/Dodatok_46.pdf.

Офіційний сайт Чернігівської ОДА [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://cg.gov.ua/index.php?id=15239&tp=1.

##submission.downloads##

Опубліковано

2022-02-15

Як цитувати

Зеленська, О., Алєшугіна, Н., & Зеленський, В. (2022). SWOT-АНАЛІЗ ТУРИСТИЧНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ ЧЕРНІГІВЩИНИ ТА ФІНАНСОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЇЇ РОЗВИТКУ ЗА РАХУНОК МІСЦЕВИХ БЮДЖЕТІВ. Проблеми і перспективи економіки та управління, (3(27), 149–157. https://doi.org/10.25140/2411-5215-2021-3(27)-149-157

Номер

Розділ

ПРОБЛЕМИ МЕНЕДЖМЕНТУ ТА РОЗВИТКУ ПРОДУКТИВНИХ СИЛ РЕГІОНУ