НАПРЯМИ ТРАНСФОРМАЦІЇ СПІВРОБІТНИЦТВА СЕКТОРІВ ПІДПРИЄМНИЦТВА ТА ВИЩОЇ ОСВІТИ В УМОВАХ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ЕКОНОМІКИ - Холявко, Наталія Іванівна (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2018)
У статті визначено роль суб’єктів секторів держави, підприємництва, вищої освіти та громадськості в забезпеченні процесів становлення інформаційної економіки у країні. Виокремлено ключові поточні проблеми співробітництва секторів вищої освіти та підприємництва в Україні. Обґрунтовано трансформацію пріоритетів діяльності та запитів підприємницького сектору до університетів в умовах становлення інформаційної економіки. Конкретизовано напрями узгодження інтересів підприємств і вищих навчальних закладів з виокремленням освітнього та науково-дослідного векторів їх взаємовигідного партнерства.