РОЛЬ ДОМАШНІХ ГОСПОДАРСТВ У ЦИРКУЛЯРНІЙ ЕКОНОМІЦІ - Derii, Zhanna (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2018)
Світова економіка знаходиться на старті чергового фазового переходу, суть якого полягає у тому, що більшість товарів підпадає під вторинну переробку, що зокрема дозволить як виробляти, так й економити більшу кількість енергії. Лінійний підхід до розвитку економіки поступається циркулярній економіці, потужним драйвером якої можуть стати домашні господарства. Циркулярна економіка передбачає раціональне використання природних та технічних ресурсів, максимально можливе енергозбереження, ремонт замість утилізації та купівлі нового, оренда замість права власності, вторинна переробка відходів та отримання з них нових видів сировини, енергії. Сучасне домашнє господарство може стати потужним драйвером становлення циркулярної економіки в майбутньому завдяки певному потенціалу для самозабезпечення та розвитку. Виділено базові принципи поведінки домашніх господарств у циркулярній економіці та охарактеризовано сфери їх функціонування, надано характеристику Цілей сталого розвитку стосовно реалізації їх для домашніх господарств.