ОСОБЛИВОСТІ ВІТЧИЗНЯНОЇ ТУРИСТИЧНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ ЯК ВАЖЛИВИЙ ЧИННИК РОЗВИТКУ ІНДУСТРІЇ ГОСТИННОСТІ УКРАЇНИ - Романова, Анна Анатоліївна (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2018)
Надано визначення поняття «туристична інфраструктура», визначено її основні компоненти, такі як: транспортна, соціальна, екологічна та суто туристична. Обґрунтовано нематеріальну складову туристичної інфраструктури (культурно-духовна, адміністрування та сервіс). Проаналізовано сучасний стан вітчизняної туристичної інфраструктури. Виділено особливості туристичної інфраструктури України, а саме: диспропорція за видами транспортних перевезень; низька якість дорожнього покриття; монополія на ринку авіаперевезень; неефективна логістика залізничних напрямків та застарілий рухомий склад пасажирських потягів; занепад річкового та морського судноплавства; скорочення кількості закладів розміщення; низька кількість категоризованих готелів; несучасний зв’язок; відсутність Національної мережі туристичних шляхів. Надано рекомендації щодо посилення конкурентоспроможності туристичної інфраструктури України.