ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ФУНКЦІОНУВАННЯ ТА РОЗВИТКУ ФАКТОРИНГУ - Тарасенко, Артем Валерійович; Литвин, Світлана Володимирівна; Дубина, Петро Вікторович (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2018)
У статті досліджено теоретичні аспекти функціонування та розвитку факторингу як окремої фінансової послуги, розглянуто питання історичного його зародження. Також було ідентифіковано та деталізовано передумови становлення факторингу, визначено його сутність, що було реалізовано через пізнання наявних підходів до визначення природи цієї послуги, які були розподілені на дві групи. У роботі систематизовано завдання факторингу та проаналізовано існуючі наукові концепції до розуміння його функцій, сформульовано авторську позицію щодо їх ідентифікації, розкрито сутність таких функцій.