ФОРМУВАННЯ ОРГАНІЗАЦІЙНОГО МЕХАНІЗМУ РЕГУЛЮВАННЯ РИБНОГО ГОСПОДАРСТВА - Vdovenko, Nataliia; Korobova, Nataliia; Kurmaiev, Petro; Pavlenko, Ivan (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2021)
У статті запропоновано напрями вирішення питання удосконалення організаційного механізму регулювання аквакультури як перспективного сектору національної економіки на основі нормативно-адміністративного методу регулювання. Для успішного здійснення аквакультурного виробництва запропоновано внести доповнення до Закону України «Про аквакультуру» від 18.09.2012 № 5293-VI. Внесено пропозиції до розроблення проекту Державної про- грами розвитку аквакультури з урахуванням дієвих механізмів регулювання розвитку рибного господарства. Викладено результати заходів регулювання при одночасному поглибленому опрацюванні чинного законодавства та внесення до нього змін, які сприятимуть розвитку рибного господарства на європейських засадах, відповідальної, дружньої до довкілля та людини. Вирішено питання щодо удосконалення формування звітності в галузі та збирання достовірних даних і їх використання.