ІНФОРМАЦІЙНА ПРОЗОРІСТЬ ФУНКЦІОНУВАННЯ СТРАХОВИХ КОМПАНІЙ В УКРАЇНІ - Дубина, Максим Вікторович; Пілевич, Дмитро Станіславович; Баранець, Аліна Анатоліївна (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2021)
У статті проаналізовано теоретичні та прикладні аспекти підвищення рівня інформаційної прозорості функ-ціонування страхових компаній в Україні. Проведено аналіз концептуальних підходів до трактування сутності категорії «транспарентність», обґрунтовано особливості забезпечення прозорості діяльності страхових компаній. Проведено оцінювання сучасного стану рівня інформаційної прозорості страховиків України, що реалізовано через аналіз даних, які представлені на їхніх офіційних сайтах. Це дало змогу об’єднати всіх страховиків у три групи: з високим, середнім та низьким рівнем інформаційної прозорості. Також реалізовано аналогічний аналіз і для іноземних компаній. У статті розроблено заходи підвищення рівня відкритості та доступності даних про роботу страхових компаній в Україні.