КРИТЕРІЇ ЦІЛЬОВОЇ ЕФЕКТИВНОСТІ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОЇ СИСТЕМИ В ГАЛУЗІ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я - Рогачевський , Олександр; Залевський , Владислав (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2021)
У статі досліджено сукупність критеріїв цільової ефективності соціально-економічної системи в галузі охорони здоров’я. Здійснено аналіз соціально-економічних категорій «ефективність», «результативність», «ефект» та «результат» у розрізі галузі охорони здоров’я. Доведено, що ефективність соціально-економічної системи в галузі охорони здоров’я є складним багатоаспектним явищем. Запропонована модель взаємозв’язку складових, які формують та впливають на результати й ефективність соціально-економічної системи в галузі охорони здоров’я. Проаналізовано результати функціонування в соціально-економічній системі галузі охорони здоров’я.