БАНКІВСЬКІ РИЗИКИ ЯК ОБ’ЄКТ СТРАХУВАННЯ В СУЧАСНИХ УМОВАХ - Панченко , Олена; Маслюк, Ольга; Гориленко , Альона (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2021)
У статті розкрито сутність і зміст банківських ризиків та визначено необхідності формування єдиного підходу до встановлення їх переліку для вирішення наявних суперечностей. На основі аналізу різних підходів до класифікації банківських ризиків визначено необхідність окремого підходу до їх поділу, залежно від організації страхового захисту банківської діяльності. Крім цього, запропоновано поділяти банківські ризики залежно від видів банківської діяльності на операційно-технологічні та фінансові ризики, які при цьому поділяються на основні та похідні фінансові ризики. Відповідно до означеної класифікації, обґрунтовано необхідність поділу видів страхування в банківській сфері на страхування банківських ризиків і страхування фінансових ризиків. Розкривається зміст комплексного банківського страхування (ВВВ) як найважливішого виду убезпечення банківських ризиків у сучасних умовах.