ВИКОРИСТАННЯ ІНСТРУМЕНТІВ ФІНАНСОВОГО ІНЖИНІРИНГУ ЯК ОСНОВИ РОЗВИТКУ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД - Парубець, Олена; Забаштанський, Максим (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2022)
У статті розкрито сутність поняття «фінансовий інжиніринг» як теоретико-практичного підґрунтя ро- зробки і впровадження стратегій фінансового забезпечення розвитку територіальних громад, забезпечення фінан- сової автономії органів місцевого самоврядування та фінансової самостійності місцевих бюджетів на основі за- стосування сучасних фінансових інновацій, фінансових технологій для вирішення фінансових проблем та використання фінансових можливостей. Розкрито й обґрунтовано роль фінансового інжинірингу у фінансовому забезпеченні розвитку територіальних громад у сучасних умовах. Наведено типологію інструментів фінансового інжинірингу та сферу їх практичного застосування.