Інновації в облікових технологіях: використання штучного інтелекту для автоматизації фінансових процесів - Шубенко, Єлизавета; Руденко, Олена (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2024)
Стаття присвячена дослідженню інноваційних підходів до автоматизації фінансових процесів за допомогою штучного інтелекту. Сьогодні облікові технології зазнають кардинальних змін, що значно підвищує ефективність і швидкість обробки даних. Використання штучного інтелекту в бухгалтерії та фінансах дозволяє автоматизувати рутинні завдання, зменшити ризик людських помилок та вивільнити час для більш стратегічної роботи. Особливу увагу приділено дослідженню провідних інструментів бухгалтерського обліку, що використовують штучний інтелект, які істотно змінюють підходи до управління фінансами компаній. Стаття також висвітлює перспективи подальшого розвитку облікових технологій у напрямку ще більшої автоматизації та інтеграції з іншими бізнес-системами. Зауважено, що знання та володіння інноваційними технологіями стануть важливою перевагою для майбутніх фахівців у сфері фінансів та обліку.