Інноваційний менеджмент готельно-ресторанної сфери в системі туристичної політики післявоєнного відновлення України - Дащук, Юлія; Лепкий, Михайло (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2025)
У статті обґрунтовано роль інноваційного менеджменту готельно-ресторанної сфери в реалізації туристичної політики післявоєнного відновлення України. На основі аналізу статистичних даних, стратегічних документів визначено ключові тенденції розвитку HoReCa й окреслено проблеми фрагментарності інновацій. Запропоновано концептуальну модель інноваційного менеджменту, що базується на п’яти засадах: цифрова модернізація, адаптивне управління, сервісна інноваційність, сталі практики, соціальні та інклюзивні інновації. Розроблено систему індикаторів для оцінювання рівня інноваційності підприємств і їх відповідності цілям туристичної політики відновлення.