ДЕРЖАВНО-ПРИВАТНЕ ПАРТНЕРСТВО В КОНТЕКСТІ СИСТЕМНО- СИНЕРГЕТИЧНОЇ ПАРАДИГМИ - Косач, І. А. (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2021)
Досліджено теоретичні аспекти функціонування державно-приватного партнерства з погляду системносинергетичного підходу. Доведено важливість застосування інструментів державно-приватного партнерства в сучасних економічних умовах. Розглянуто теоретичні аспекти синергії, важливість синергійної взаємодії для економічних суб’єктів, основні риси позитивного синергійного ефекту, особливості функціонування державноприватного партнерства як економічної системи, яка має здатність комбінувати взаємодоповнюючі елементи функціональних потенціалів та ресурси інтегрованих суб’єктів. Проаналізовано можливості та умови досягнення синергійного ефекту у процесі реалізації проектів державно-приватного партнерства.