ЕКОНОМІЧНА РОДЮЧІСТЬ ҐРУНТІВ У СУЧАСНИХ УМОВАХ ГОСПОДАРЮВАННЯ - Москаленко, А. М. (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2021)
Представлено авторський підхід до визначення поняття «економічна родючість ґрунтів» та її формування в сучасних умовах господарювання. Обґрунтовано процес використання сільськогосподарських угідь як об’єднання двох головних складових: природної та ефективної родючості. Доведено вплив від використання в сільськогосподарському виробництві різного рівня економічної родючості ґрунтів на спосіб відтворення ґрунтової родючості.