АЛГОРИТМОЦІНЮВАННЯ ФІНАНСОВО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ РЕГІОНУ - Михайлова, Л. І.; Соколенко, Л. Ф. (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2021)
Досліджено та визначено алгоритм оцінювання фінансово-екологічної безпеки регіону (ФЕБР). Обґрунтовано основні етапи та послідовність здійснення оцінювання безпеки. Сформульовано мету та основні завдання оцінювання ФЕБР, що дозволяють досягти поставленої мети. Висвітлено об’єкт та предмет оцінювання ФЕБР. Представлено джерела формування інформаційної бази для подальшої оцінки. Доведено доцільність комплексного оцінювання ФЕБР на основі взаємодії і взаємозв’язку її складових: екологічної та фінансової. Проведено аналіз підходів та методів оцінювання ФЕБР. Розкрито набір аналітичних показників з метою здійснення комплексного оцінювання ФЕБР. Умотивовано, що управління ФЕБР на основі оцінювання фінансової та екологічної безпеки в їх безпосередній взаємодії дозволить сформувати надійний організаційно-управлінський апарат роботи з ФЕБР та підвищити рівень соціально-економічного життя населення в цілому.