ДО ПИТАННЯ АНАЛІЗУ Й ОЦІНЮВАННЯ ФІНАНСОВОГО СТАНУ ТА ЕКОНОМІЧНОГО ПОТЕНЦІАЛУ ГОСПОДАРЮЮЧОГО СУБ’ЄКТА - Шнайдер, О. В. (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2021)
Розкрито актуальні питання аналізу й оцінювання фінансового стану та економічного потенціалу господарюючих суб’єктів у сучасній економічній системі. Умови ринкової економіки, незалежність господарюючих суб’єктів різних організаційно-правових форм власності дозволяють формувати фінансову стратегію організації в умовах ризику, поставивши на перший план проблему аналізу фінансового стану в короткостроковій і довгостроковій перспективі. Процес формування та розподілу ресурсів, ефективність їх використання є основним критерієм оцінювання економічного потенціалу організації і, відповідно, його фінансового стану в цілому.