СТРАТЕГІЧНІ НАПРЯМКИ ЗБЕРЕЖЕННЯ ТА РОЗВИТКУ ТРУДОВОГО ПОТЕНЦІАЛУ - Козар, В. В. (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2021)
Запропоновано основні напрямки щодо вдосконалення процесу збереження та розвитку трудового потенціалу. Проаналізовано його вплив на соціально економічні перетворення у країні та визначено необхідні передумови його оптимального використання адже соціально - економічний розвиток країни здебільшого визначається використанням трудового потенціалу регіонів як невідємної частини економічного потенціалу. Доведено, що основою розвитку суспільства є сукупність практичних дій щодо формування та відтворення трудового потенціалу, що засновані на таких пріоритетах як створення відповідних економічних екологічних та соціальних умов для повноцінного відтворення та професійного й інтелектуального розвитку трудового потенціалу надання можливості щодо його продуктивного використання за допомогою відповідної економічної і науково - технічної бази збалансованого регіонального розвитку, а в перспективі впровадження системи стимулів до продуктивної праці та реалізації соціальних гарантій для працюючих і безробітних в умовах ринкових відносин сприятиме поліпшенню параметрів трудового потенціалу, а також формуванню та вдосконаленню рівня життя населення в цілому.