ЗАСТОСУВАННЯ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ВНУТРІШНЬОМУ АУДИТІ - Цебень, Р. Л. (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2021)
Стаття присвячена особливостям внутрішнього аудиту в умовах застосування інформаційних технологій. Досліджено напрямки використання інформаційних технологій у внутрішньому аудиті. Розглянуто етапи життєвого циклу комп’ютерної інформаційної системи підприємства. Визначено ефект від використання українськими компаніями аудиторського програмного забезпечення у внутрішньому аудиті. Висвітлено особливості використання інформаційних технологій під час проведення внутрішнього аудиту як підсистеми у вигляді окремих модулів автоматизованої системи управління фінансово-економічної діяльності. Запропоновано створювати трирівневу систему автоматизованих робочих місць обліку. З’ясовано необхідність застосування процедур планування внутрішнього аудиту, налаштування модуля внутрішнього аудиту, здійснення оброблення та тестування даних, оцінювання результатів здійсненої перевірки, що дозволить посилити ступінь довіри до інформації, яка надається внутрішнім та зовнішнім користувачам та оприлюднюється у фінансовій звітності.