ПЕРЕДУМОВИ ФОРМУВАННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ АРХІТЕКТУРИ ЗА CSPA В ОРГАНАХ ДЕРЖАВНОЇ СТАТИСТИКИ УКРАЇНИ - Лумпова, Тетяна Іванівна; Остапчук, Ольга Едуардівна (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2021)
Розглянуто сформовані в органах державної статистики передумови модернізації інформаційної архітектури на засадах впроваджуваного у країнах ЄС узагальненого архітектурного середовища CSPA. Проаналізовано базові принципи побудови інформаційної архітектури за CSPA та розглянуто можливості поглиблення ступеня відповідності цим принципам інформаційної системи Держстату України для подальшого впровадження CSPA. Визначено джерела опису інформаційних потоків інформаційної архітектури Держстату України та запропоновано комплекс дій з формування актуальних описів інформаційних об’єктів цих потоків відповідно до GSIM.