ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ ТА ЇХ ВПЛИВ НА ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ МАЛОГО БІЗНЕСУ - Пліско, Ірина Миколаївна; Волот, Олена Ігорівна (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2021)
Підприємство, незалежно від чисельності працюючих та потужності основних і оборотних фондів, є складною системою з численними взаємозв’язками між об’єктом управління й управлінською системою. Важливим фактором підвищення ефективності господарської діяльності підприємств є підвищення рівня їх управління. Вдосконалення форм управління на підприємствах можливе за допомогою застосування сучасних інформаційних технологій, які допомагають найбільш ефективно аналізувати, прогнозувати та приймати управлінські рішення. У статті досліджено вплив інформаційних технологій на ефективність господарської діяльності малих підприємств. Доведено доцільність застосування інформаційних технологій на малих підприємствах з метою підвищення ефективності їх діяльності.