ЗАСТОСУВАННЯ МІЖНАРОДНИХ БАЗ ДАНИХ ДЛЯ ПОШУКУ ТОРГОВЕЛЬНИХ МАРОК - Ромашко, Алла Сазонівна; Гаврушкевич, Наталія Валеріївна; Кравець, Валерій Олександрович (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2021)
Торговельна марка є найбільш затребуваним об’єктом права інтелектуальної власності не тільки в Україні, але й у світі. Тому правомірне використання цього об’єкта є важливим моментом для виробників продукції та послуг, які такі торговельні марки застосовують. На сьогодні існує недостатня поінформованість осіб, які застосовують у своїй діяльності торговельну марку як засіб ідентифікації і можуть порушувати права інших осіб стосовно торговельної марки, або навпаки інші особи можуть бути порушниками прав. Слід зазначити, що це особливо важливо сьогодні, коли вітчизняні виробники переорієнтовуються на нові ринки збуту. Мета роботи полягає в наданні пропозицій зацікавленим особам щодо самостійного пошуку їх торговельної марки на схожість і тотожність стосовно зареєстрованих іншими особами торговельних марок та стосовно загальновідомих торговельних марок, які охороняються без реєстрації.