ДИВЕРСИФІКАЦІЙНА СКЛАДОВА РОЗВИТКУ СІЛЬСЬКОГО ЗЕЛЕНОГО ТУРИЗМУ - Lukomskа Оksana (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2021)
Проаналізовано значення та можливості реалізації диверсифікації діяльності аграрних підприємств в Україні. Основну увагу звернуто на те, що інноваційний розвиток сільських територій та підвищення їх конкурентоспроможності на сучасній технологічній основі можливий за рахунок стратегічного диверсифікаційного планування діяльності агропідприємств в напрямку розвитку сільського зеленого туризму. Проведено аналіз стану підприємництва в сфері сільського зеленого туризму в Україні. Визначено динаміку та тенденції розвитку агроосель України протягом 2012–2014 років. Проаналізовано економічні показники діяльності агротуристичних підприємств. У результаті дослідження визначено проблеми, пов’язані з негативними змінами в сфері сільського туризму, та перспективи подальшого функціонування агроосель в Україні.