ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВ АГРАРНОЇ СФЕРИ КАРПАТСЬКОГО РЕГІОНУ - Газуда, Леся Михайлівна (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2021)
Розглянуто особливості функціонування підприємств аграрної сфери Карпатського регіону. Окреслено роль аграрного сектору в розвитку національної економіки. Обґрунтовано особливості ведення сільського господарства в розрізі областей Карпатського регіону, зокрема Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської і Чернівецької. Окреслено необхідність раціонального використання земельних ресурсів, зокрема земель сільськогосподарського призначення як основного виробничого потенціалу у процесі виробництва продукції сільського господарства та забезпечення продовольчої безпеки країни та її регіонів. Виявлено, що в результаті реорганізації колективних сільськогосподарських підприємств, в умовах ринкового господарювання на засадах приватної власності на землю і майно, їх кількість зменшилася, натомість зросла кількість господарств населення.