ПОВЕРНЕННЯ КОШТІВ З ДЕПОЗИТНИХ РАХУНКІВ, РОЗМІЩЕНИХ У КОМЕРЦІЙНИХ БАНКАХ - Єрмак, Олександр Іванович; Левченко, Юрій Іванович (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2021)
Розглянуто проблему щодо повернення коштів з депозитних та інших рахунків у банках. В Україні за останні два роки (2014–2015) з ринку виведено 62 банки. У власників депозитних рахунків виникають проблеми з отриманням коштів, розміщених на депозитних рахунках. Досліджено формування системи гарантування повернення вкладів з депозитних рахунків у комерційних банках фізичним особам. Запропоновано збільшити гарантований розмір відшкодування та вдосконалити законодавчу базу щодо відшкодування вкладів.