ФОРМУВАННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ МАШИНОБУДІВНИХ ПІДПРИЄМСТВ: ЧИННИКИ ТА МЕХАНІЗМИ ЇХ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ - Нижник, Олег Вікторович (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2018)
Стаття присвячена дослідженню конкурентоспроможності підприємств машинобудування в умовах динамічних змін зовнішнього середовища. Виявлено основні чинники, що впливають на забезпечення конкурентоспроможності підприємства, а також ті, що стримують її розвиток. Досліджено основні проблеми повільного розвитку машинобудування України та причини незадовільного впровадження технологічних процесів на виробництві. За результатами дослідження сформовано перелік заходів з метою забезпечення стабільного розвитку підприємств та підвищення їх конкурентоспроможності.