ПРОБЛЕМИ ДИСПРОПОРЦІЙНОСТІ ЕКОНОМІЧНОГО ЗРОСТАННЯ НАЦІОНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ ТА ЇЇ ОКРЕМИХ РЕГІОНІВ - Гонта, Олена Іванівна (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2021)
У статті розглянуто зовнішні та внутрішні чинники накопичення проблем, пов’язаних із диспропорційністю економічного зростання національного господарства України та її регіонів. Наголошено на факторах транснаціо- налізації економіки регіонів та активізації міграції молоді як важливої частини структури трудового потенціалу країни. Запропоновані структурно-ункціональні та інституціональні шляхи подолання небажаних соціально-економічних явищ з урахуванням найбільш вдалого досвіду розвинутих країн.