ДІЯЛЬНІСТЬ СУБ’ЄКТІВ МАЛОГО БІЗНЕСУ: ПОДАТКОВИЙ АСПЕКТ - Мельничук, Ірина Іванівна (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2021)
У статті проведено дослідження діяльності суб’єктів малого бізнесу, на підставі чого було виявлено, що суб’єкти малого підприємництва, у тому числі й мікропідприємництва, є основою усіх зареєстрованих вітчизняних суб’єктів господарювання. Саме ці суб’єкти в дослідженні включені до представників малого бізнесу, для яких систематизовано податкові «правила гри» у вигляді загальної та спрощеної систем оподаткування. Обґрунтовано доцільність скасування спрощеної системи оподаткування і переведення всіх суб’єктів на загальну систему. Для фізичних осіб-підприємців запропоновано підхід до визначення ставок оподаткування в конкретних розмірах відсоткових ставок залежно від отриманого доходу за звітний податковий рік.