ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ДОСЛІДЖЕННЯ КЛАСИФІКАЦІЇ ЕКОНОМІЧНИХ ЦИКЛІВ - Жаворонок, Артур (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2022)
У статті досліджено основні теоретичні концепції щодо визначення та класифікації видів економічних циклів. Для цього було проаналізовано різні класифікаційні ознаки, які виділяють різноманітні види економічних циклів, які базуються на основі їхнього походження залежно від причин їх виникнення, умов функціонування та тривалості. Це дало можливість дозволило систематизувати та розширити їхні види за ознакою тривалості економічних циклів, оскільки в наявній літе- ратурі немає розгорнутого поділу за цією ознакою економічних циклів. Таким чином, правильний підбір класифікаційних ознак дослідження економічної циклічності та набору макроекономічних параметрів, що використовуються в ньому, ду- же важливий для визначення структури та механізму формування економічних циклів, що виявляються.