СУТНІСНА ТА СТРУКТУРНА ХАРАКТЕРИСТИКА КРЕАТИВНОГО КЛАСТЕРА - Самійленко, Галина (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2022)
Стаття присвячена сутнісній та структурній характеристиці креативного кластера як одного з видів органі- зації креативного простору. З метою чого в роботі досліджено сутність креативного кластера на основі вивчення понять «кластер» та «креативність». З врахуванням розуміння даних дефініцій, а також наведених різноманітних поглядів як вітчизняних, так і закордонних учених щодо поняття «креативний кластер», запропоноване власне тлума- чення цієї категорії. Розглянуті цілі та задачі креативних кластерів у процесі їх формування та функціонування, наве- дені ознаки креативних кластерів. Також у межах цієї статті були виокремлені структурні елементи креативних кластерів та з’ясовано переваги та позитивні наслідки їх функціонування та розвитку на певній території.