SWOT-АНАЛІЗ ТА ОЦІНКА ФІНАНСУВАННЯ КАДРОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ТУРИСТИЧНОЇ СФЕРИ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ ЗА РАХУНОК МІСЦЕВИХ БЮДЖЕТІВ - Зеленська, Олена; Алєшугіна, Наталія; Зеленський, Владислав; Леоненко, Анна (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2022)
У статті здійснено SWOT-аналіз нинішнього стану кадрового забезпечення туристичної сфери Чернігівської області й на його базі обґрунтовано стратегічні напрями розвитку кадрового потенціалу галузі, які б сприяли ефек- тивному розвитку туризму в регіоні, зокрема формуванню туристичних дестинацій, підвищенню туристичної при- вабливості, зростанню обсягів туристичного потоку, з одного боку, а також появі нових робочих місць, зростанню обсягу валового регіонального продукту, підвищенню якості життя населення Чернігівщини – з іншого. Дано оцінку планового й фактичного фінансування кадрового забезпечення туристичної сфери області за ра- хунок коштів місцевих бюджетів, проаналізовано доцільність та результативність здійснених бюджетних асигну- вань. Обґрунтовано перспективні напрями фінансування кадрового забезпечення туристичної сфери регіону, які за- лишилися поза увагою Програм розвитку туризму в Чернігівській області на 2013-2020 рр. і 2021-2027 рр., і водночас підтримка яких дозволить піднести кадровий потенціал галузі регіону на якісно новий рівень розвитку.