РЕГІОНАЛЬНІ АСПЕКТИ РОЗВИТКУ КІНЕМАТОГРАФІЧНОГО ТУРИЗМУ - Гонта, Олена; Федоряка, Владислав (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2022)
Розглянута специфіка становлення інноваційного напряму культурно-пізнавального туризму – кінематографі- чного. На основі узагальнення світового досвіду показано, як розвиток такого виду туризму може сприяти активі- зації туристичної сфери країни та створювати позитивні синергетичні ефекти для пожвавлення соціально- економічного середовища окремих регіонів, які мають туристичні об’єкти, пов’язані з певними кінолокаціями. Наго- лошено на необхідності узгодження інтересів представників влади, туристичного та кінематографічного бізнесу та територіальних громад