ОЦІНЮВАННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ СИСТЕМИ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ПРОМИСЛОВОГО ПІДПРИЄМСТВА В КОНКУРЕНТНИХ УМОВАХ - Ткаченко, Тетяна (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2022)
У статті виокремлено особливості функціонування економічної безпеки промислових підприємств через влас- тивості, що характеризуються залежністю між технічно-організаційною ланкою виробництва та підсистемами якості й конкурентоспроможності продукції на ринку. Запропоновано етапи оцінювання ефективності системи економічної безпеки промислового підприємства, через встановлення цілей та завдань оцінювання ефективності економічної безпеки, формалізацію економіко-математичного інструментарію оцінювання; факторного аналізу середовища функціонування промислового підприємства; обґрунтування вибору методичного підходу щодо оціню- вання ефективності економічної безпеки; формалізацію показників та забезпечення ефективності економічної без- пеки з урахування відхилення показників та тенденцій їх зміни, контроль за впровадженням заходів щодо підвищен- ня ефективності економічної безпеки промислового підприємства, досягненням поставлених цілей забезпечення економічної безпеки та показниками стійкого розвитку підприємства.