Формування інтелектуальних активів інноваційного бізнесу - Стасовська , Галина (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2024)
Інтелектуальні активи відіграють ключову роль як основа для проривних винаходів та основний рушійний фактор економічної динаміки; вони виступають стратегічним резервом доходів для підприємств-новаторів та визначають глобальний технологічний прогрес. Розвиток інтелектуальних активів у контексті сучасного підприємництва стає вирішальним показником підвищення інноваційного потенціалу бізнесу, територій, корпорацій. Висвітлено питання розробки та реалізації стратегічного набору як системи стратегій компанії, що обґрунтовує базис підвищення капіталізації та ефективного використання інтелектуальних активів. Залучення довгострокового фінансування пояснюється у стратегіях для підвищення капіталізації інтелектуальних активів бізнесу компанії. Цей підхід реалізується у статті шляхом складання портфеля інноваційного підприємництва, завдання якого полягає в довгостроковому збільшенні ринкової вартості компанії внаслідок оптимізації та капіталізації інтелектуальних активів.