Система фінансово-економічної безпеки закладу охорони здоров’я: сутність та особливості функціонування - Дубина, Максим; Гонта, Олена; Шакун, Євгеній (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2024)
У статті досліджено теоретичні положення функціонування та розвитку системи фінансово-економічної безпеки закладу охорони здоров’я. Це реалізовано через вивчення сутності категорії «фінансово-економічна безпека», конкретизації її змістовних ознак. Відповідно, враховуючи виокремлені специфічні риси господарської діяльності медичних установ, з’ясовано сутність дефініції «фінансово-економічна безпека закладу охорони здоров’я». Використання системного підходу дало можливість розглянути зміст категорії «система фінансово-економічної безпеки», запропонувати авторський підхід до розуміння сутності «системи фінансово-економічної безпеки закладу охорони здоров’я», виокремити особливості функціонування такої системи та запропонувати напрямки її подальшого розвитку з метою створення умов для стабільного функціонування закладів охорони здоров’я і підвищення якості медичних послуг.