Механізми публічного управління інноваційним розвитком регіону в умовах цифрових трансформацій - Газуда, Леся; Олифіренко , Юлія (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2025)
У статті розглянуто особливості побудови дієвого механізму публічного управління, або ж публічного адміністрування незалежно від сфери чи виду економічної діяльності. Актуалізація публічного управління зумовлена його цільовим спрямуванням щодо задоволення потреб суспільства, їхніх інтересів засобом раціонального й ефективного використання наявних ресурсів і потенціалу держави загалом з метою забезпечення перспектив розвитку країни та її громадян. Активізація реалізації механізмів публічного управління у сфері інноваційного розвитку на регіональному рівні в умовах цифрових трансформацій сприятиме розширеному відтворенню територіальних економічних систем, посилить взаємодію між державними та регіональними органами влади спрямовуючи зусилля на забезпечення збалансованого соціально-економічного й екологічного розвитку регіону зберігаючи його ідентичність, при цьому модернізуючи всі сфери життєдіяльності людини й не порушуючи унікальних культурно-історичних та природних властивостей локальних територій, поступово адаптуючи їх до сучасних вимог і викликів цифрової економіки.