Механізм формування інноваційної стратегії розвитку промислових підприємств в епоху цифрових трансформацій - Газуда, Михайло (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2025)
У статті обґрунтовано особливості побудови механізму формування інноваційної стратегії розвитку промислових підприємств в епоху цифрових трансформацій. Зазначено, що інноваційна складова розвитку тісно пов’язана з процесами цифровізації, які нині набувають особливої актуалізації. Необхідністю зумовлюється побудова інноваційної стратегії розвитку промислового підприємства в умовах цифрових трансформацій через вплив зовнішніх екстерналій і непередбачуваності ситуації. Зазначена необхідність стосується й прийняття заходів з попередження кризових явищ, які значною мірою знижують наявний ресурсний потенціал підприємства, нівелюють, або ж мінімізують впровадження інноваційно-інвестиційних проєктів. Узагальнено методи стратегічного аналізу, які доцільно задіяти при побудові механізму формування інноваційної стратегії розвитку промислових підприємств в умовах цифровізації. Виокремлено ключові етапи і компоненти, що формують певний алгоритм послідовних дій при розробленні механізму формування інноваційної стратегії розвитку промислових підприємств в умовах цифровізації.