ФОРМУВАННЯ РИНКУ ПРАЦІ НА ОСНОВІ РОЗВИТКУ ЛЮДСЬКОГО ПОТЕНЦІАЛУ - Дерій, Ж. В.; Скиба, С. А. (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2021)
Досліджено та охарактеризовано сучасний стан ринку праці в Україні та регіонах, проведено аналіз основних показників функціонування ринку праці. Виявлено та розглянуто актуальні проблеми сучасного розвитку ринку праці України. Досліджено особливості безробіття, проблему конкурентоспроможності національного ринку праці, відтворення людського потенціалу, мобільності робочої сили, гендерної диференціації доходів населення України за останні роки. Запропоновано напрямки вирішення сучасних проблем регіональних ринків праці України.