ОСВІТНЯ ДОМІНАНТА ЯК КАТАЛІЗАТОР ДИНАМІЧНОГО СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ - Гаращук, О. В.; Куценко, В. І. (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2021)
З’ясовано,  що  освіта  являє  собою  інструмент,  який  сприяє  розвиткові  впевненості  людини  у  собі,  що  дозволяє їй  знайти  кращу  роботу.  Загалом,  освіта  позитивно  впливає  на  конкурентоспроможність  країни. Розкрито  взаємозв’язок  і  взаємозалежність  освіти  й  економічного  та  соціального  розвитку.  Для  підвищення  впливу  освіти  на соціально-економічні  показники  підкреслено  необхідність  структурної  трансформації  навчальних  планів  і  програм, активного  залучення  до  цього  процесу  роботодавців,  обґрунтовано  освітню  домінанту  розвитку  освіти  як  важливого чинника соціально-економічного зростання.