МОДЕЛЬ УПРАВЛІННЯ ПРОЦЕСОМ КАПІТАЛІЗАЦІЇ ЛЮДСЬКОГО ПОТЕНЦІАЛУ НА РЕГІОНАЛЬНОМУ РІВНІ - Дерій, Ж. В.; Маргасова, В. Г. (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2021)
Досліджено  та  охарактеризовано  роль  людського  потенціалу  в  регіональному  економічному зростанні.  Виділено  соціальні  загрози  економічного  зростання  регіонів.  Запропоновано  управлінську  модель  капіталізації  людського потенціалу, яка побудована на базі інституційного підходу з урахуванням цільової функції. Визначено роль капіталізації людського потенціалу в підвищенні якості життя населення та інноваційному розвитку регіональних економічних систем. Встановлено, що ефективне управління використанням людського потенціалу приводить до підвищення  якості  життя  населення,  отримання  конкурентних  переваг,  підвищення  інвестиційної  привабливості,  розбудови інноваційного  сектору  економіки,  розвитку  громадянського  суспільства.  Наведено  цілі  та  функції  учасників  управління процесом капіталізації людського потенціалу регіону.