ТРАНСФОРМАЦІЙНІ ПЕРЕХОДИ ТА РЕФОРМУВАННЯ ІНФРАСТРУКТУРНОГО ПОТЕНЦІАЛУ РЕГІОНУ - Іванова, Н. В. (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2021)
Розкрито  сутність  категорії«економічна  трансформація», визначено  особливості  реалізації  та  вектори  процесу  трансформації  економічних  систем.  Здійснено  теоретико-методологічне  обґрунтування  реалізації  трансфор-маційних  перетворень  інфраструктурного  потенціалу  у  контексті  забезпечення  сталого  розвитку  регіональної господарської системи. Трансформацію інфраструктурного потенціалу регіону визначено як процес глибинної зміни кількісних та якісних характеристик мультигалузевого інфраструктурного комплексу на засадах сталого розвитку в напрямку досягнення оптимальних, адаптованих під регіональні потреби параметрів ого функціонування з урахуванням світових тенденцій та успадкованого досвіду. Автором побудовано концептуальну схему інфраструктурних перетворень  на  основі  трансформації  секторальних,  функціональних  та  просторових  параметрів  у  потоково-мережеву структуру зі збереженням меж просторової організації.