ХАРАКТЕРИСТИКА ОБЛІКОВОЇ СИСТЕМИ КРАЇН, ЩО НЕ ЗАСТОСОВУЮТЬ МСФЗ - Ambarchian, Victoria (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2021)
Досліджено правила ведення обліку та складання звітності за національними стандартами у країнах, що не затвердили на законодавчому рівні застосування МСФЗ для публічних акціонерних товариств. Об’єктами дослідження обрано 5 країн-членів Великої 20-ки, що посідають провідні позиції у визначенні напрямів міжнародної економічної та соціальної політики: США, Японія, Китай, Індія та Індонезія. Критерієм у відборі об’єктів дослідження стало незастосування МСФЗ як базових стандартів складання фінансової звітності для публічних компаній. Охарактеризовано національні стандарти бухгалтерського обліку, визначено органи державного управління, що забезпечують їх розроблення та затвердження, окреслено особливі випадки незастосування національних стандартів на користь МСФЗ. Проведено порівняння основних правил ведення обліку та розкриття інформації щодо класів операцій у фінансових звітах за національними стандартами обліку та МСФЗ.