ТОВАРНИЙ ЕКСПОРТ УКРАЇНИ ЗА ПЕРІОД 2011–2015 РР.: МІФИ ТА РЕАЛІЇ - Демченко, Максим Юрійович (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2021)
Проаналізовано товарній експорт України за період 2011–2015 рр. Отримані дані підтверджують, що поставки українських товарів до країн Європи, особливо таких як: Італія, Польща, Німеччина, Іспанія, Угорщина, Нідерланди, Румунія, Чехія та Франція, починаючи з 2014 р. значно переважать поставки до країн СНД. Одночасно товарний український експорт стрімко зростає на Азійському та Африканському ринках. Динаміка тренду поставок товарів до країн Європи в еквіваленті національної валюти і, на відміну від валютного тренду, є позитивною, що підтверджує збільшення євроспрямованості української економіки.