ПОЛІТИКА СТАЛОГО РОЗВИТКУ КОРПОРАЦІЙ В УМОВАХ ГЛОБАЛІЗАЦІЇ - Оrlova, Nataliya (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2021)
Перехід України до сталого економічного розвитку, її інтеграція до європейського і світового співтовариства вимагають запровадження сучасної практики взаємодії держави і бізнесу, а також бізнесу і суспільства, які б дозволили посилити взаємну відповідальність усіх учасників суспільного життя, створити умови для подальшого стабільного розвитку суспільства. Головною метою роботи є розроблення науково-практичних рекомендацій щодо реалізації державних та регіональних механізмів розвитку корпорацій в Україні для забезпечення сталого розвитку країни в умовах глобалізації. Основні результати роботи: визначено особливості та перспективи державної політики щодо впровадження принципів корпоративної соціальної відповідальності (поширення знань та навчання у сфері КСВ, провадження механізму відкритості та прозорості бізнесу, стимулювання практик соціально відповідального інвестування, регіональний розвиток політики сталого розвитку), обґрунтовано пріоритетні напрямками розвитку КСВ в Україні (розвиток інноваційних процесів політики корпорацій, підвищення ефективності корпоративного управління; співпраця з зацікавленими сторонами; розвиток соціальних реформ; збереження і відновлення навколишнього середовища; підготовка фінансової та нефінансової звітності по міжнародним вимогам і стандартам).