АГРОКРЕДИТУВАННЯ В УКРАЇНІ: СУЧАСНИЙ СТАН ТА ОСНОВНІ ПРОБЛЕМИ - Абакуменко, Ольга Вікторівна; Марченко, Наталія Андріївна; Мороз, Катерина Володимирівна (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2021)
Агропромисловий комплекс України є важливою галуззю національної економіки, здатною вивести її з кризи. В умовах нестачі фінансування своєї діяльності, агропромисловий сектор дуже потребує кредитних ресурсів, які нині є занадто дорогим фінансовим джерелом. Проведені дослідження доводять скорочення використання кредитів агропромисловими суб’єктами господарювання при нарощенні процентних банківських ставок. Таким чином, банківські установи захищають свої кошти від загальноекономічних ризиків та ризиків діяльності агропромислового комплексу. Доведено необхідність державної підтримки агрокредитування та наведено пропозиції щодо її впровадження.