МЕХАНІЗМ ВПРОВАДЖЕННЯ СИСТЕМИ КОНТРОЛІНГУ У ДІЯЛЬНІСТЬ СТРАХОВИХ КОМПАНІЙ - Пінчук, Аліна Олександрівна; Тунік, Марина Володимирівна (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2021)
Поглиблено теоретичні засади механізму впровадження системи контролінгу в діяльність страхових компаній. Зокрема, ідентифіковано структуру такого механізму, до елементів якої віднесено методи (економічні, організаційні, інформаційні), суголосні їм інструменти, ідентифіковано основні функціональні блоки (управлінський, інформаційний, економічний, організаційний), визначено їх зміст з урахуванням специфіки функціонування страхових компаній. Також у межах статті розглянуто принципи впровадження окресленого механізму в роботу страховиків, описано їх сутність та обґрунтована важливість їх дотримання для ефективної організації системи контролінгу в межах функціонування таких фінансових установ. З метою поглиблення теоретичної бази впровадження страхового контролінгу розроблено алгоритм побудови такої системи з ідентифікацією його основних етапів та їх поступовим описом.