СУЧАСНІ ПІДХОДИ ДО УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ ПІДПРИЄМСТВ БУДІВЕЛЬНОЇ ГАЛУЗІ - Забаштанський, Максим Миколайович; Роговий, Андрій Віталійович; Шульга, Світлана Сергіївна (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2021)
У статті досліджено сучасні підходи до управління персоналом на підприємствах будівельної галузі, з’ясовано їхній вплив на забезпечення результативності та безперебійності її функціонування. Встановлено безпосередній взаємозв’язок між станом національної економіки, рівнем життя суспільства та динамічністю процесу оновлення житлового фонду в країні. Обґрунтовано необхідність зміни наявних підходів до управління персоналом на підприємствах будівельної галузі в частині трансформації складових її матеріального та нематеріального стимулювання. Визначено головні перешкоди ефективному функціонуванню будівельної галузі та сформовано перелік заходів їх нівелювання. Запропоновано етапи розроблення кадрової політики суб’єктів господарювання будівельної галузі. Надано пропозиції щодо підвищення ефективності управління персоналом на підприємствах будівельної галузі шляхом удосконалення їхньої кадрової політики.