ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ДОСЛІДЖЕННЯ СУТНОСТІ АНТИКРИЗОВОГО МЕНЕДЖМЕНТУ БАНКІВСЬКИХ УСТАНОВ - Мельник, Віктор Миколайович; Колесник, Ольга Олексіївна (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2021)
У статті розглянуто теоретичні аспекти дослідження сутності категорії «антикризовий менеджмент банку». Для цього було використано методологію контент-аналізу для визначення наукових підходів до розуміння природи дефініції «антикризовий менеджмент», що дозволило виокремити такі концепції трактування цієї категорії: дискретний, проактивно-перманентний, реактивно-динамічний. Також проаналізовано сформовані в наукових роботах концепції розгляду змісту категорії «антикризовий менеджмент банку» і визначено групи потенційних кризових ситуацій, які мають змогу негатвиіно впливати на діяльність банківських установ, до їх числа віднесено такі: об’єктивно-онтологічні, екзогеннодеструктивні, національно-дестабілізаційні, секторально обумовлені, ендогенно-руйнівні.