Фінансовий механізм розвитку державно-приватного партнерства в Україні - Забаштанський, Максим; Євтушенко, Юрій (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2023)
Стаття присвячена дослідженню ролі державно-приватного партнерства у забезпеченні інфраструктурного відновлення економіки країни. Обґрунтовано наявність провідної ролі відповідного фінансового механізму у процесі практичної реалізації державно-приватного партнерства серед можливих сфер його застосування. Наголошено, що економіка країни під час військової агресії маю значну потребу у забезпеченні інфраструктурного відновлення, стабілізації процесів економічного і соціального розвитку, забезпечення яких потребує значних обсягів фінансових ресурсів. На основі узагальнення існуючих підходів до трактування сутності категорії «фінансовий механізм» запропоновано авторське трактування категорії «фінансовий механізм державно-приватного партнерства», що дозволило виокремити його провідну роль у забезпеченні результативного функціонування національної економіки. Запропоновано авторський підхід до побудови фінансового механізму розвитку державно-приватного партнерства а в Україні зі специфікацією проактивного спрямування на довготривалий період. Визначено ключові наслідки запровадження фінансового механізму розвитку державно-приватного партнерства.