Напрями використання штучного інтелекту у банківських установах - Холявко, Наталія; Садчикова, Ірина; Колоток, Марія (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2023)
В межах даної статті були розкриті основні напрямки використання штучного інтеле-кту (ШІ) у банківських установах, ключовими з яких є: кібербезпека, чат-боти, кредитні рі-шення, аналіз тенденцій ринку, збір та аналіз даних, аналіз досвіду клієнтів, управління ризиками, відповідність нормативним вимогам, предиктивна аналітика, автоматизація процесів. Наведені приклади використання технологій ШІ провідними банками світу, зокрема алгоритми на основі ШІ для виявлення шахрайства, захисту від кібератак, використання чат-ботів, скоринг тощо. Також відображені наслідки впровадження штучного інтелекту в банківську сферу для банківської установи, для інвесторів, клієнтів та співробітників.