Концептуальні засади управління сталим розвитком транспортно- логістичних компаній в контексті забезпечення економічної безпеки - Полозова, Тетяна (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2024)
Ключовими поняттями управління сталим розвитком транспортно-логістичних компаній є сталий розвиток, економічна безпека, управління, транспортно-логістична специфіка. Метою дослідження є визначення концептуальних засад управління сталим розвитком транспортно-логістичних компаній в контексті забезпечення економічної безпеки. Визначено цілі управління сталим розвитком транспортно-логістичних компаній. Ключовим аспектом забезпечення економічної безпеки транспортно-логістичних компаній у сучасних умовах є врахування впливу гібридних загроз. Запропоновано заходи протидії гібридним загрозам для транспортно-логістичних компаній. Запропоновано концептуальну модель управління сталим розвитком транспортно-логістичної компанії в контексті забезпечення економічної безпеки, що базується на використанні системного підходу та має багатоцільовий характер. Характерною особливістю запропонованої моделі є відхід від традиційного розуміння формування системи управління, де функціонування системи спрямовано на досягнення однієї мети. Концепція сталого розвитку передбачає багатоцільовий підхід і передбачає, що ефективність функціонування всієї системи управління забезпечується при одночасному досягненні всіх поставлених цілей (соціальних, економічних, екологічних, технологічних, безпекових та інституційних).